Kvalitet koster

Prisen for bryllupsfotografering

Det kan være ret dyrt at betale en fotograf for at tage billeder til et bryllup. Nogle vil endda mene, at det er lige lovligt dyrt for at få taget nogle billeder. Flere undlader at få taget nogle professionelle billeder netop på grund af prisen. Det er en skam, for sådan nogle billeder er helt enestående. Og i betragtning af, hvad et bryllup kan koste, så er det jo en relativ beskeden post i det samlede budget.

En bryllupsfotografs arbejdsopgaver

Samlet set er fotografen på arbejde i ret mange timer, når der er tale om en bryllupsfotografering. Dels er der formøder, hvor der aftales hvordan og hvorledes med kunden, og dels er der arbejdet på selve dagen, og endelig er der efterarbejdet. Når der bliver regnet på en timeløn for alle disse opgaver, så er den på ingen måde urimelig.

Bryllupsfotografer Sjælland

Bryllup Sjælland

Skal i giftes på Sjælland? Vi har lavet en bryllupsfotograf liste med dygtige fotografer i kan vælge imellem, som vi kan stå inde for og anbefale.

Bryllupsfotografer Jylland

Bryllup Jylland

Bryllup i Jylland? Vi har fundet de bryllupsfotografer vi mener gør det godt i Jylland og har udvalgt dem til vores liste her.

Bryllupsfotografer Fyn

Bryllup Fyn

Bryllup på Fyn? Så skal i vel også have flotte bryllupsfoto ved de bedste bryllupsfotografer Fyn kan tilbyde. Vi har lavet en liste !

FYN

Valg af den rette

Fotografer ved bryllup

Opgaver på selve dagen

Bryllupsfotografering kan bestilles i forskellige pakker. Hvis vi tager udgangspunkt i den helt store pakke, som er en heldagsfotografering, så starter den om formiddagen, hvor brugen er ved at gøre sig klar. Det er typisk omkring klokken 11. Herefter går det slag i slag, indtil klokken er lidt over midnat. Det udgør en arbejdsdag på omkring 15 timer, når man medregner transporten.

Opgaver før og efter brylluppet

Før brylluppet holdes der nogle møder, hvor det hele aftales. Efter brylluppet vil der være mange hundrede billeder, der skal gennemses og sorteres. Herefter skal de cirka 500 udvalgte billeder efterbehandles. Det ligger der omkring 15 timers arbejde i. Hertil kommer så den løbende kontakt via telefon og mail, som fotografen har med kunden. Det kan også løbe op. det giver samlet set et timeforbrug på omtrent 35-40 timer. Det svarer til en fuld arbejdsuge for de fleste.

bryllupsfotograf sjælland

Skal i bruge en bryllupsfotograf Sjælland? 

bryllupsfotograf pris

Hvad koster en bryllupsfotograf idag?

bryllupsfotograf jylland

Skal i holde bryllup i Jylland?

bryllupsfotograf tilbud

Få en god bryllupsfotograf pris

bryllupsfotograf fyn

Bryllupper på Fyn?

bryllupsfotograf aarhus

Bryllupsfotografering i Aarhus?

bryllupsfotograf københavn

Professionel bryllupsfotografi i KBH

bryllupsfotograf nordsjælland

Bryllupsbilleder fra Nordsjælland?

Bryllupsfotografer

Valg af bryllupsfotograf er essentielt!

bryllupsfotograf København

Valg af den rette

Fotografer ved bryllup

SKAT og moms skal have sit

Af det honorar, som fotografen skal have for bryllupsfotografering skal der naturligvis svares både moms og skat. Når alt dette er beregnet, så ender det med en timeløn på omkring 300 kr. Herfra skal så trækkes til den daglige drift i form af husleje, materialer, udstyr og så videre.

Det er derfor ikke en opgave, som den professionelle fotograf spinder guld på. Det er reelt arbejde til en reel løn.

Bryllupsfotografering kræver ordentligt udstyr

Da et bryllup jo ikke kan gøres om, så er det vigtigt, at fotografens udstyr er helt i orden. Dels skal det være af en god kvalitet, og dels er han eller hun nødt til at have mindst to eksemplarer af hvert udstyr med. I tilfælde af at noget går i stykker eller sætter ud, så må det bare erstattes med et andet og tilsvarende i en fart. Der skal jo tages perfekte billeder hele dagen igennem.

Sådan noget udstyr er noget dyrt kram. Et professionelt kamera koster et sted imellem 10.000 og 50.000 kr. Også det øvrige udstyr, som fotografen har med ligger i den prismæssige dyre ende, fordi der er tale om helt unikke billeder, der skal tages.

Det er udgifter, som fotografen har i sit firma. De udgifter skal også dækkes ind af hans eller hendes løn.

Alle de øvrige udgifter

Det er bestemt ikke gratis at være fotograf. Man skal naturligvis have alt det rette professionelle udstyr. Der ud over kommer alle de øvrige faste udgifter, der er forbundet med at være selvstændig og have et studie.

Det er sådan noget som husleje, forsikringer, markedsføring, transport og så videre. Alt det skal finansieres af fotografens honorarer. Derfor skal det naturligvis koste noget at hyre en fotograf til en hel dag.

Det har en social pris at være lejlighedsfotograf

Når du er fotograf til livets store begivenheder, så kan det have sin pris rent socialt. Det betyder nemlig, at du ofte er ude at arbejde i weekender og om aftenen. Så kan det i perioder være svært selv at komme ud til noget privat.

En selvstændig fotograf får ikke weekendtillæg, ulempetillæg eller lignende. Der skal arbejdes mest, på de tidspunkter, hvor de fleste har fri. Til gengæld er der mange andre glæder ved at være selvstændig fotograf.

find inspiration til valg af bryllupsfotograf
brudekjole
bryllupsfotografi
wedding photographers awards
wedding wires
bryllup